Izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći osobi koja je u njoj teško ozlijeđena

Policijski službenici Policijske postaje Zaprešić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanje prometne nesreće, nepružanja pomoći osobi koja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći, izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, te krivotvorenja isprave.

Policijski službenici Policijske postaje Zaprešić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanje prometne nesreće, nepružanja pomoći osobi koja je teško ozlijeđena  u prometnoj nesreći, izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, te krivotvorenja isprave.
U nedjelju, 13. lipnja u 22,20 sati u mjestu Gornji Laduč, Zagrebačka ulica,  policija je dobila informaciju o prometnoj  nesreći u kojoj je teško ozlijeđen pješak starosti 53 godine.
Očevidom je utvrđeno da se pješak kretao uz rub kolnika kada je na njega naletjelo tada nepoznato vozilo, najvjerojatnije stari model BMW-a, čiji vozač nije zaustavio svoje vozilo niti je pružio pomoć teško ozlijeđenom muškarcu.
Pet dana kasnije prometni policajci iz Zaprešića, znajući koje vozilo potražuju, zaustavili su rano ujutro, oko 7,30 sati vozilo navedene marke.
Utvrdili su da ima nepripadajuće registracijske oznake, vozač je alkotestiran pri čemu mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,31 g/kg te je nad njime provedeno kriminalističko istraživanje zbog tada indicija da je upravo on počinitelj prometne nesreće s teško ozlijeđenom osobom od prije 5 dana.
Osumnjičeni je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


 



Stranica