Uhvaćen lažni kontrolor ZET-a

Policijski službenici VI. policijske postaje - Novi Zagreb proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da se lažno predstavljao kao kontrolor ZET-a.

Policijski službenici VI. policijske postaje - Novi Zagreb proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da  se lažno predstavljao kao kontrolor ZET-a.

Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s građanima koji su muškarca prepoznali na fotografiji koju je objavio ZET i dojavili njegov identitet policiji, muškarac je uhvaćen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanja. Utvrđeno je da je na sajmu Jakuševec kupio rabljenu košulju sa oznakama ZET-a te se unazad tri godine na području Zagreba lažno predstavljao kao kontrolor karata u tramvajima i autobusima ZET-a. Putnike koje nisu imali voznu karta zamolio bi da s njim izađu na prvoj stanici, gdje im je pokušavao naplatiti kaznu. Većina njih nudila mu je određeni iznos novca kako bi ih pustio bez pisane kazne što je on prihvaćao, a dobiveni novac je trošio na konzumaciju alkoholnih pića.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da kako nema oštećenih osoba nema ni elemenata kaznenog djela pa pozivamo građane koji su bili žrtvom lažnog kontrolora da događaj prijave u najbližoj policijskoj postaji.

Protiv 41-godišnjaka je Prekršajnom sudu u Zagrebu podnijet Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 10. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Koristimo priliku naglasiti izvrsnu suradnju građana, ZET-a i policije u ovom slučaju te im na tome zahvaljujemo.   

 


Stranica