Video: zloporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/obrade/22.7.10/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Pogledajte video (8Mb)

Četveromjesečna operativna akcija u sklopu koje su primjenjivani posebni izvidi kaznenih djela zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zloporaba opojnih droga iz čl. 173. st. 1. i 2. KZ-a, odnosno neovlaštenog posjedovanja i preprodaje heroina i marihuane, okončana je 21. srpnja uhićenjem šest osoba.

Tijekom navedene akcije sveukupno je zaplijenjeno 245 stabljika indijske konoplje, 3 kilograma marihuane, 283 grama heroina i 477 grama laktoze namijenjene miješanju s heroinom radi povećanja mase. Osim droge zaplijenjene su i dvije digitalne vage, pištolj sa 100 komada pripadajućeg streljiva i 13 mobitela koji su služili za međusobnu komunikaciju vezanu uz preprodaju droge.

Uhićenjem dviju od ukupno 6 osoba, 20. srpnja započeta je realizacija operativne akcije i to na području PU zadarske, kada su dvojica muškaraca iz Zagreba zatečena u zalijevanju plantaže s nasadom od 245 stabljika indijske konoplje, nakon čega je na mjestu događaja izvršen očevid. Stabljike indijske konoplje su izuzete i dostavljene na vještačenje, te se krenulo na uhićenje ostalih osoba.

Također, tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici su temeljem naloga suda pretražili sedam stanova i drugih prostorija na području Zagrebačke županije i Umaga, kao i 4 osobna vozila i 13 mobitela. Cjelokupnu operativnu akciju provodili su policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke uz koordinaciju MUP-a, PNUSKOK-a, Odjela kriminaliteta droga te u suradnji sa PU zadarskom, PU ličko-senjskom i PU istarskom.

Šest državljana RH, starosti od 28 do 50 godina, 21. srpnja su, uz kaznenu prijavu zbog preprodaje droge, dovedena u Istražni odjel Županijskog suda u Zagrebu, dok se troje državljana RH od ranije nalaze u pritvoru, a za jednom osobom iz BiH se traga.

Sva zaplijenjena droga bila je namijenjena prodaji na ilegalnom tržištu grada Zagreba, dok bi ulična vrijednost zaplijenjene droge dostigla cijenu od oko 400 000 kuna.

 


Stranica