Krim istraživanje - razbojništvo u Novom Zagrebu

Policijski službenici VI Policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je 19. svibnja ove godine, zajedno s još jednim muškarcem, počinio kazneno djelo razbojništva nad 50-godišnjim muškarcem.

Policijski službenici VI Policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je 19. svibnja ove godine, zajedno s još jednim muškarcem,  počinio kazneno djelo razbojništva nad 50-godišnjim muškarcem.
Oštećeni je istog poslijepodneva na Trgu bana Jelačića upoznao dvije žene. Par sati kasnije jedna od njih ga je nazvala i ponudila seksualne usluge na što je oštećeni pristao.
Susreli su se na Kvaternikovom trgu i krenuli prema jednom od hotela. Tu je jedna od ženskih osoba rekla da u hotelu nema mjesta i da zove taksi da ih pokupi. Par minuta kasnije dolazi automobil plave boje u kojemu je 41-godišnji osumnjičenik i još jedan, nepoznati, muškarac. Ušli su u automobil i odvezli oštećenog do bankomata na Velesajmu gdje su ga nagovarali da podigne novac. Oštećeni je odbio i 41-godišnji osumnjičeni i nepoznati muškarac odlaze automobilom dok oštećeni, s dvije žene, odlazi u pothodnik.
Na izlazu iz pothodnika čekaju ga osumnjičeni i drugi počinitelj, fizički ga napadaju i, iz unutarnjeg džepa jakne, otuđuju 13 300 kuna.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu dok se za drugim muškarcem traga.

 



Stranica