Kanonski utemeljena Policijska kapelanija za PU zagrebačku

Temeljem Posebnog dijela Pravilnika o ustrojstvu i djelovanju Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj za Ministarstvo unutarnjih poslova, vojni ordinarij osnovao je dekretom policijsku kapelaniju “Majke Božje Kamenitih vrata

Temeljem Posebnog dijela Pravilnika o ustrojstvu i djelovanju Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj za Ministarstvo unutarnjih poslova, vojni ordinarij osnovao je dekretom policijsku kapelaniju “Majke Božje Kamenitih vrata” za Policijsku upravu zagrebačku sa sjedištem u Zagrebu, Petrinjska 20.

Zaštitnica kapelanije je Majka Božja Kamenitih vrata, koja se slavi 31. svibnja, a započinje s radom 1. rujna 2010. godine.

Dekretom vojnog ordinarija Vlč. David Klarić, svećenik Porečke i Pulske biskupije, od 31. kolovoza 2010. godine razrješuje se službe vojnog kapelana u vojnoj kapelaniji “Sv. Nikole Tavelića” u vojarni “Croatia” u Zagrebu te će od 1. rujna 2010. godine biti imenovan policijskim kapelanom policijske kapelanije “Majke Božje Kamenitih vrata” za Policijsku upravu zagrebačku sa sjedištem u Zagrebu, Petrinjska 20.

 


Stranica