Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 51-godišnjaka i 45-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 51-godišnjaka i 45-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici utvrdili su da su prvoosumnjičeni i drugoosumnjičena kao osobe ovlaštene za potpisivanje dokumentacije platnog prometa i raspolaganje sredstvima žiro računa trgovačkog društva u razdoblju od 30.12.2004. do 28.11.2005. godine sa žiro računa podigli gotovinu u ukupnom iznosu od 383 060 kuna i ista gotovinska sredstva društva koristili za privatne potrebe. Također, kao odgovorne osobe društva u navedenom periodu propustili su na izuzeta novčana sredstva obračunati i platiti porez i prirez na dohodak od kapitala u ukupnom iznosu od 269 512 kuna.
Trećeosumnjičeni kao novi vlasnik društva od 29.11.2005. godine i jedina odgovorna osoba trgovačkog društva, sa istog žiro računa podigao je 97 000 kuna koje je koristio za privatne potrebe i nije ih vratio na račun društva, kao niti obračunao i platio porez i prirez na dohodak od kapitala. Osumnjičeni su izbjegavanjem plaćanja poreza i prireza oštetili državni proračun za sveukupno 337 795 kuna.  
Protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Stranica