Zloporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/obrade/2.9.10/3_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU Zagrebačke su 1. rujna ove godine dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je zbog zlouporabe droga uhićeno ukupno 7 hrvatskih državljana starosti od 36 do 48 godina koji prebivaju na zagrebačkom području. Zaplijenjeno je  ukupno 129 grama kokaina i manja količina marihuane.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 45-godišnji osumnjičenik vršio nabavku većih količina kokaina koje je skrivao u stanu 36-godišnjeg hrvatskog državljana na području zagrebačkog naselja Dubrava, nakon čega je taj kokain preprodavao na području Zagreba.

Pretragom navedenog stana pronađeno je ukupno 125,7 grama kokaina, koji je bio skriven u kućištu spreja za napuhavanje guma, dok je pretragom stana 45-godišnjeg osumnjičenika pronađena manja količina marihuane.

Tijekom kriminalističkog istraživanja uhićene su još dvije osobe, starosti 45 i 46 godina, zbog posredovanja u kupoprodaji kokaina.

36-godišnji osumnjičenik je dana 31. kolovoza 2010. godine, uz kaznenu prijavu, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, dok su dvojica 45-godišnjaka jučer, 1. rujna godine, uz posebno izvješće, privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, i to jedan zbog preprodaje droge, a drugi zbog posredovanja u preprodaji kokaina.

 Također su prijavljene još 4 osobe. Jedna se osoba sumnjiči za posredovanje u preprodaji droga, a 3 osobe za neovlašteno posjedovanje droge.

Tri osumnjičenika su od ranije evidentirana zbog zlouporabe droga, dok dvojica osumnjičenika do sada nisu evidentirani zbog izvršenja kaznenih djela.

Vrijednost zaplijenjene droge cijeni se na 50 000 kuna, dok u uličnoj preprodaji dostiže i znatno viši iznos.

 


Stranica