Teške krađe provaljivanjem u Jastrebarskom

Policijski službenici Policijske postaje Jastrebarsko dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je osumnjičeni na području Jastrebarskog počinio šest kaznenih djela teške krađe provaljivanjem u vikend kuće na štetu šest fizičkih osoba.

Policijski službenici Policijske postaje Jastrebarsko dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je osumnjičeni na području Jastrebarskog počinio šest kaznenih djela teške krađe provaljivanjem u vikend kuće na štetu šest fizičkih osoba. Osumnjičeni 19-godišnjak je s još dvojicom osumnjičenika od 29. svibnja do 30. lipnja, zavlačenjem poluge između krila i okvira prozora, nasilno ulazio u unutrašnjost vikend kuća otkud su otuđivali raznu tehničku robu, alate i druge predmete, od kojih je dio pronađen. Osumnjičeni su 29. svibnja u Mirkopolju prilikom provale u vikend kuću u vlasništvu 60-godišnjaka otuđili i ključeve osobnog automobila bmw zagrebačkih registracijskih oznaka koji je bio parkiran u garaži uz vikend kuću i otuđili ga. Osobni automobil su nekoliko dana kasnije pronašli policijski službenici postaje Karlovac.

Sveukupna nastala šteta počinjenjem ovih kaznenih djela iznosi oko 95 tisuća kuna. Kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika se nastavlja, dok je protiv 19-godišnjaka podneseno posebno izvješće redovnim putem Općinskom državnom odvjetništvu u Jastrebarskom.

 


Stranica