Krim istraživanje: razbojništva

Slika PU_ZG/slike/10_9_ina/5_m.jpg

U srijedu, 8. rujna policijski su  službenici VI. Policijske postaje PU zagrebačke, uhvatili 29-godišnjeg muškarca na izvršenju kaznenog djela razbojništva u benzinskoj postaji na Aveniji Dubrovnik.
On je oko 21,10 sati ušao u benzinsku postaju, repetirao i u zaposlenika uperio plinski pištolj te tražio da mu preda novac.
Odmah nakon što je preuzeo novac u iznosu 5.300,00 kn, uhitili su ga krim. službenici 6. policijske postaje
Osumnjičeni se muškarac opirao  i plinski mu je pištolj jednom opalio. Svladan je sredstvima prisile i priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Pri uhićenju lakše su ozlijeđeni jedan policijski službenik i osumnjičeni dok drugi policijski službenik i djelatnici benzinske postaje nisu ozlijeđeni.

Slijedilo je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici 6. policijske postaje Zagreb u suradnji sa policijskim službenicima Odjela općeg kriminaliteta PU zagrebačke. Kroz 11 istražnih radnji prepoznavanja osoba osumnjičeni je  prepoznat kao počinitelj još kaznenih djela počinjenih na području Zagreba. Također je tijekom kriminalističkog istraživanja provedena pretraga stana kojim se osumnjičeni koristio gdje je  pronađena odjeća koju je koristio pri počinjenju ranijih kaznenih djela. Osim što je prepoznat, osumnjičeni 29-godišnjak je i snimljen nadzornim kamerama na mjestima na kojima je počinio još kaznenih djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici otkrili da je osumnjičeni osim kaznenog djela na kojem je i uhvaćen, počinio još 10 kaznenih djela razbojništva uz prijetnju oružjem na području grada Zagreba, kojima je počinio ukupnu štetu od oko 248.000,00 kn. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je u petak, 10.-og priveden u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Uz ovo osumnjičeni je počinio i deset drugih djela razbojništva od 24. ožujka do prvog srpnja na benzinskim pumpama na području Zagreba. Ukupna materijalan šteta u tih deset razbojništava iznosi 284 262 kune.

Osumnjičeni 29-godišnjak je, osim kaznenih djela koja su otkrivena posljednjim kriminalističkim istraživanjem, do sada prijavljen kao počinitelj još 95 raznih kaznenih djela, uglavnom teških krađa i razbojništva.

Policijski službenici koji su uhvatili osumnjičenog pohvaljeni su radi brzog i profesionalnog postupanja, a sredstva prisile koja su upotrijebili ocijenjena su kao opravdana.
 



Stranica