Razbojnička krađa i krađa

Policijski službenici Policijske postaje Črnomerec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakinjom i 52-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojničke krađe na štetu 21-godišnjaka, kao i pravne osobe iz Zagreba. 

Policijski službenici Policijske postaje Črnomerec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakinjom i 52-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojničke krađe na štetu 21-godišnjaka, kao i pravne osobe iz Zagreba. Osumnjičena je točno neutvrđenog dana od 27. i 31. srpnja ove godine oko 12 sati u ulici Mahatme Gandhija ušla u trgovinu i s police otuđila veće količine britvica za brijanje, a kojom prilikom ju je uočio 21-godišnji zaštitar, nakon čega je ona potrčala i izašla iz trgovine. Zaštitar ju je zaustavio desetak metara od trgovine uhvativši je za lijevu podlakticu, a osumnjičena je pokušavajući se oteti, pružala mu fizički otpor i vrijeđala ga. U tom trenutku prišao im je 52-godišnjak i kako bi osumnjičeni zadržali otuđene predmete i pobjegli s mjesta počinjenja kaznenog djela, više puta udario zaštitara zbog čega je on pao na tlo. Osumnjičeni su iskoristili njegov pad i pobjegli s mjesta događaja odnoseći sa sobom otuđene britvice.

Nekoliko dana ranije, 23. srpnja oko 11,20 sati u istoj trgovini je osumnjičena također otuđila više britvica stavivši ih u svoju torbu, dok je osumnjičeni pazio da netko ne naiđe i pokazivao joj rukom koje predmete da otuđi. Potom su se udaljili iz navedene trgovine ne plativši britvice, čime su oštetili pravnu osobu za oko 1 100 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.



Stranica