Testiranje sudionika u prometu na droge

U petak i u subotu (29./30. listopada) u noćnim i ranim jutarnjim satima na području Grada Zagreba, Velike Gorice, Zaprešića i Samobora provedena je akcija pojačanog nadzora zlouporabe opojnih droga u prometu.  

U petak i u subotu (29./30. listopada) u noćnim i ranim jutarnjim satima na području Grada Zagreba, Velike Gorice, Zaprešića i Samobora provedena je akcija pojačanog nadzora zlouporabe opojnih droga u prometu.

 SUZBIJANJE PREKRŠAJA VOŽNJE POD UTJECAJEM DROGA
   BROJ
 UKUPNO TESTIRANIH NA UREĐAJU ZA PLELIMINARNO TESTIRANJE  30
 ODBIL PODVRGNUTI SE TESTIRANJU NA UREĐAJU ZA PLERIMINARNO TESTIRANJE  1
 UTVRĐENA PRISUTNOST OPOJNIH DROGA NA UREĐAJU ZA PLERIM. TESTIRANJE  4
 PRISTALO NA UZIMENJE KRVI I URINA RADI ANALIZE ZA PRISUTNOST OPOJNIH DROGA  2
 ODBILO DATI KRV I URIN RADI ANALIZE NA PRISUTNOST DROGA  2
 UTVRĐENA PRISUTNOST OPOJNIH DROGA NAKON ANALIZE KRVI I URINA  0
 PRONAĐENO NEOVLAŠTENO DRŽANJE OPOJNE DROGE VRSTA I KOLIČINA (g)marihuana: 34,50 g + 6,20 g kod putnika u vozilu  2

  

 U petak i u subotu, na području navedenih policijskih postaja, utvrđeno je ukupno 646 prometnih prekršaja, od čega 5 prekršaja vožnje pod utjecajem opojnih droga ili odbijanja preliminarnog testiranja te 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja.

Tijekom provedbe akcije i testiranja sudionika u prometu na droge, preliminarno je testirano je 30vozača. Četiri vozača imala pozitivan test, a jedan se odbio podvrgnuti testiranju na uređaju za preliminarno testiranje. Dva vozača su odvedena na vađenje krvi i urina, nakon čega su isključeni iz prometa, a druga dva su odbili vađenje krvi i urina te su, kao i jedan vozač koji je odbio podvrgnuti se testiranju na uređaju za preliminarno testiranje, smješteni u Jedinicu za zadržavanje i prepratu. Zatim su uhićeni i dovedeni na Prekršajni sud.

Prilikom provođenja zadataka akcije devetero je smješteno u posebnu prostoriju do otriježnjenja nakon čega su  uhićeni i prepraćeni nadležnom prekršajnom sudu. Iz prometa je ukupno  isključeno 35 vozača.

 

Akcija je uspješno provedena obzirom na broj prometnih nesreća i njihove posljedice u vrijeme održavanja akcije te na ukupan broj poduzetih mjera.



Stranica