Zlouporaba položaja i ovlasti

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu pribavio zaporke i korisničko ime za internet bankarstvo drugog trgovačkog društva iz Zagreba i s navedenog računa prebacio 250 000 kuna na račun svog društva. Nakon prijenosa novca na račun svog društva, u jednoj zagrebačkoj banci podigao je 210 000 kuna i taj novac potrošio za osobne potrebe, pričinivši sveukupnu materijalnu štetu od 460 000 kuna. Osumnjičeni 38-godišnjak je po dovršenom kriminalističkom istraživanju 4. studenog odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.   

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu pribavio zaporke i korisničko ime za internet bankarstvo drugog trgovačkog društva iz Zagreba i s navedenog računa prebacio 250 000 kuna na račun svog društva. Nakon prijenosa novca na račun svog društva, u jednoj zagrebačkoj banci podigao je 210 000 kuna i taj novac potrošio za osobne potrebe, pričinivši sveukupnu materijalnu štetu od 460 000 kuna.

Osumnjičeni 38-godišnjak je po dovršenom kriminalističkom istraživanju 4. studenog odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.  



Stranica