Krim istraživanje: zloporaba opojnih droga

Jučer, 20. studenog policijski službenici Odjela kriminaliteta droga, PU zagrebačke su dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 11 hrvatskih državljana starosti od 23 do 48 godina. Tijekom istraživanja zaplijenjeno je ukupno 406 grama kokaina, 8,5 grama heroina te manja količina hašiša i marihuane odnosno punila manitol.  

Jučer, 20. studenog policijski službenici Odjela kriminaliteta droga, PU zagrebačke su dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 11 hrvatskih državljana starosti od 23 do 48 godina. Tijekom istraživanja zaplijenjeno je  ukupno 406 grama kokaina, 8,5 grama heroina te manja količina hašiša i marihuane odnosno punila manitol.
 
Kriminalističko istraživanje je provođeno u suradnji sa PU primorsko – goranskom i PU zadarskom uz koordinaciju PNUSKOKA, Ravnateljstva policije, kojom prigodom je utvrđeno da je 48 – godišnji osumnjičenik, nastanjen na području zagrebačkog naselja Vrapče nabavljao veću količinu kokaina. Zatim ga je  preko preostalih 8 osumnjičenika plasirao na zagrebačkom i zadarskom području, odnosno na području primorsko – goranske županije. Osim toga, jedna osoba starosti 23 godine se sumnjiči za preprodaju marihuane na području Zaprešića, dok je jedna osoba osumnjičena za preprodaju heroina.
 
Tijekom cjelokupnog postupanja policijski službenici su izvršili ukupno 16 pretraga stanova i drugih prostorija, 9 pretraga vozila i 19 pretraga drugih pokretnih stvari, u sklopu čega je zaplijenjen i jedan pištolj marke Walther, 240 komada streljiva raznog kalibra, 4 digitalne vage, te novčani iznos od  60 600 kuna i 1850 EUR-a za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.
 
Dana 20. studenog 2010. godine 3 osumnjičenika su uz kaznenu prijavu privedena istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, 4 osumnjičenika se od ranije nalaze u pritvoru, 3 osumnjičenika su puštena da se brane sa slobode, dok se jedna osoba nalazi u bijegu.
Četiri osobe su od ranije evidentirane zbog zlouporabe droga, a ukupna vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na 160 000 kuna.  



Stranica