Kriminalističko istraživanje - teške krađe

Slika PU_ZG/slike/obrade/2010/2.12/1_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta u suradnji s policijskim službenicima policijske postaje Vrbovec dovršili su kriminalističko istraživanje nad petoricom muškaraca u dobi od  20do 38 godina zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela teških krađa i 41-godišnjakom zbog kaznenog djela pomaganje u kaznenom djelu teške krađe na štetu ministarstva i tri tvrtke sa sjedištem u Zagrebu.

Osumnjičeni (20, 22, 25, 38 god.) su 5 i 6. studenog na području Novog Zagreba, Avenija Dubrovnik provalili u skladište koje koristi ministarstvo i tvrtka sa sjedištem u Zagrebu. Iz skladišta ministarstva otuđili su cigarete, plazma televizore, osobna računala, mobitele i dr., zatim su polomili vrata koja vode u drugi dio skladišta koji koristi tvrtka iz Zagreba i otuđili teretni automobil chery tiggo i novac. Otuđene predmeta sakrili su po prethodnom dogovoru kod 41-godišnjaka.

Između 7. i 10. studenog muškarci (20, 22, 38-god.) su na području Vrbovca, Gradec, Gradečki Pavlovec, provalili u skladište tvrtke sa sjedištem u Zagrebu i otuđili veću količinu suhomesnatih proizvoda. S parkirališta su otuđili i 2 teretna automobila (iveco eurocargo i volkswagen caddy) u koje su utovarili otuđene suhomesnate  proizvode.     

Osumnjičeni (20, 22, 24-god) su 27. studenog u Kupljenovu, Matije Gupca provalili u skladište poduzeća iz Zagreba i otuđili 6 tona brašna kojeg su utovarili u iznajmljeno kombi vozilo.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 1 598 000 kuna.

Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni su odvedenI u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.  



Stranica