Dovršeno kriminalističko istraživanje - teška tjelesna ozljeda

U nedjelju, 5. prosinca oko 4 sata u Ulici A. K. Miošića, dok se 19-godišnjak u društvu četiri prijateljice udaljavao iz ugostiteljskog objekta, nepoznata osoba iz grupe trojice mladića vrijeđala je navedene djevojke nazivajući ih pogrdnim imenima. 

U nedjelju, 5. prosinca oko 4 sata u Ulici A. K. Miošića, dok se 19-godišnjak u društvu četiri prijateljice udaljavao iz ugostiteljskog objekta, nepoznata osoba iz grupe trojice mladića vrijeđala je navedene djevojke nazivajući ih pogrdnim imenima. Oštećeni 19-godišnjak je zbog navedenog prišao trojici mladića koji su stajali pored ulaznih vrata u dvorišni prostor ugostiteljskog objekta i obratio se osumnjičenom 19-godišnjaku zbog neprimjerenog ponašanja. Nakon kraćeg verbalnog konflikta, osumnjičeni 19-godišnjak je rukom u predjelu glave udario oštećenog od kojeg udarca je oštećeni cijelom površinom tijela pao na asfaltni nogostup, nakon čega su ga djelatnici Hitne medicinske pomoći prevezli u KB Sestara milosrdnica, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Danas su policijski službenici Policijske postaje Centar dovršili kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede na štetu 19-godišnjaka, te su osumnjičenog po dovršenom kriminalističkom istraživanju odveli u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Želimo naglasiti da je većina medija navedeni događaj prezentirala na krivi način aludirajući da je 19-godišnjak napadnut na ulici bez ikakvog povoda, te da je stanje sigurnosti na zagrebačkim ulicama narušeno. Dakako da svaki čin nasilja bezuvjetno osuđujemo, no  smatramo da nije ispravno na temelju jednog događaja suditi o općenitom stanju sigurnosti.



Stranica