Kriminalističko istraživanje – razbojnička krađa i krivotvorenje isprava

Slika PU_ZG/slike/MUP/auto_policija01.jpg

U srijedu, 8. prosinca oko 19.20 sati u Sesvetama, Slavonska avenija, dvojica počinitelja ( 33,30-god.) ušla su u prostor trgovačkog centra gdje je 33-godišnjak otuđio zimsku jaknu i tenisice, a 30-godišnjak tenisice, te su se pokušali udaljiti iz centra. Kada su došli do izlaza dvojica zaštitara (21,20-god.) su ih pokušala zaustaviti, na što su dvojica počinitelja odgurnuli zaštitare te je 30-godišnjak suzavcem pošpricao 21-godišnjeg zaštitara po licu, nakon čega su se počinitelji u peugeotu 206, s nepripadajućom zagrebačkom registracijskom oznakom, počeli udaljavat u smjeru Zagreba. Kada su ubrzo zatim locirani od strane policijskih službenika započela je potjera za vozilom i počiniteljima te je oko 20 sati na raskrižju Vukomerečke i Čavićeve ulice došlo do probijanja policijske blokade u kojoj su počinitelji udarili vozilom u službeno policijsko vozilo, na kojem su bila upaljena rotirajuća svjetla i zvučna signalizacija. Naposljetku su počinitelji zaustavljeni u Nartskoj ulici te su uz uporabu sredstava prisile privedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Nakon kriminalističkog istraživanja dovedeni su, uz Posebno izvješće, u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.  

 

Foto: Ilustracija

U srijedu, 8. prosinca oko 19.20 sati u Sesvetama, Slavonska avenija, dvojica počinitelja ( 33,30-god.) ušla su u prostor trgovačkog centra gdje je 33-godišnjak otuđio zimsku jaknu i tenisice, a 30-godišnjak tenisice, te su se pokušali udaljiti iz centra. Kada su došli do izlaza dvojica zaštitara (21,20-god.) su ih pokušala zaustaviti, na što su dvojica počinitelja odgurnuli zaštitare te je 30-godišnjak suzavcem pošpricao 21-godišnjeg zaštitara po licu, nakon čega su se počinitelji u peugeotu 206, s nepripadajućom  zagrebačkom registracijskom oznakom, počeli udaljavat u smjeru Zagreba.

Kada su ubrzo zatim locirani od strane policijskih službenika započela je potjera za vozilom i počiniteljima te je oko 20 sati na raskrižju Vukomerečke i Čavićeve ulice došlo do probijanja policijske blokade u kojoj su počinitelji udarili vozilom u službeno policijsko vozilo, na kojem su bila upaljena rotirajuća svjetla i zvučna signalizacija. Naposljetku su počinitelji zaustavljeni u Nartskoj ulici te su uz uporabu sredstava prisile privedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Nakon kriminalističkog istraživanja dovedeni su, uz Posebno izvješće, u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.



Stranica