Zlouporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/2011/obrade/droga2_m.jpg

Foto: PUZ

Video pogledajte ovdje

Jučer su policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim muškarcem i zaplijenili ukupno 120 grama heroina, manju količinu hašiša i novčane iznose od 47 700 kuna i 40 150 eura za koje se sumnja da su pribavljeni preprodajom droge. 
Jučer u popodnevnim satima na području zagrebačkog naselja Dugave, policijski službenici Interventne jedinice policije izvršili su nasilan ulazak u stan osumnjičenog s obzirom da je osumnjičeni tijekom višegodišnje preprodaje droga razvio modalitete koji su znatno onemogućavali policijske službenike u pribavljanju dokaza. Pretragom stana osumnjičenog policijski su službenici pronašli 120 grama heroina, manju količinu hašiša, dvije vage, mlinac za kavu kojim je osumnjičeni miješao drogu i novčane iznose od 47 700 kuna i 40 150 eura za koje se osnovano sumnja da su pribavljeni preprodajom droge. 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik na zasad neutvrđen način nabavljao količine od najmanje 500 grama heroina, nakon čega je miješao heroin s raznim primjesama radi dobivanja na masi te vršio daljnju preprodaju. Vrijednost zaplijenjene droge cijeni se na 36 000 kuna, dok bi u uličnoj preprodaji dostigla i znatno viši iznos.
Osumnjičeni je od ranije evidentiran zbog zlouporabe droga, a jučer je, uz kaznenu prijavu, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu. 

 



Stranica