Pokušaj protupravne naplata i lažno predstavljanje

Slika PU_ZG/slike/MUP/novac02.jpg

Tridesetjednogodišnjak je 19. veljače nazvao 34-godišnjakinju predstavivši se kao policijski službenik, rekavši joj da s njom mora obaviti obavijesni razgovor, ne navodeći tom prilikom zbog čega, a na što je ona pristala. Oštećena se ispred zgrade u Ožujskoj ulici sastala s 31-godišnjakom koji joj se opet tom prilikom opet lažno predstavio kao policijski službenik, ne pokazujući pritom službenu iskaznicu kao niti značku policije, te upozorio oštećenu da mora vratiti dug od 8 000 kuna 33-godišnjaku. U tom je trenutku do njih došao 33-godišnjak, zatraživši od oštećene da mu vrati novac koji joj je prije godinu dana poklonio radi estetskog zahvata. Kad je oštećena rekla da nema namjeru vratiti novac, 31-godišnjak joj je rekao da preda bilo koji iznos ili da će joj iznijeti stvari iz stana, zbog čega je ona mobitelom nazvala policiju. Drugoosumnjičeni 31-godišnjak se potom udaljio, a prvoosumnjičeni 33-godišnjak je fizički nasrnuo na oštećenu zaprijetivši joj da nije gotovo. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Trešnjevka u suradnji sa službenicima Odjela organiziranog kriminaliteta, osumnjičeni su odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protupravne naplate u pokušaju i lažnog predstavljanja.  

 

Foto: Ilustracija

Tridesetjednogodišnjak je 19. veljače nazvao 34-godišnjakinju predstavivši se kao policijski službenik, rekavši joj da s njom mora obaviti obavijesni razgovor, ne navodeći tom prilikom zbog čega, a na što je ona pristala. Oštećena se ispred zgrade u Ožujskoj ulici sastala s 31-godišnjakom koji joj se opet tom prilikom opet lažno predstavio kao policijski službenik, ne pokazujući pritom službenu iskaznicu kao niti značku policije, te upozorio oštećenu da mora vratiti dug od 8 000 kuna 33-godišnjaku. U tom je trenutku do njih došao 33-godišnjak, zatraživši od oštećene da mu vrati novac koji joj je prije godinu dana poklonio radi estetskog zahvata. Kad je oštećena rekla da nema namjeru vratiti novac, 31-godišnjak joj je rekao da preda bilo koji iznos ili da će joj iznijeti stvari iz stana, zbog čega je ona mobitelom nazvala policiju. Drugoosumnjičeni 31-godišnjak se potom udaljio, a prvoosumnjičeni 33-godišnjak je fizički nasrnuo na oštećenu zaprijetivši joj da nije gotovo.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Trešnjevka u suradnji sa službenicima Odjela organiziranog kriminaliteta, osumnjičeni su odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protupravne naplate u pokušaju i lažnog predstavljanja.

 

 



Stranica