Priopćenje - Dovršeno krim istraživanje

Slika PU_ZG/slike/MUP/uhicenik03.jpg

Policijski službenici VI. Policijske postaje, Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i dvojicom 19-godišnjaka zbog osnovane sumnje da su počinili osam razbojništava, jedan pokušaj razbojništva i jednu drsku krađu.  

 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici VI. Policijske postaje, Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i dvojicom 19-godišnjaka zbog osnovane sumnje da su počinili osam razbojništava, jedan pokušaj razbojništva i  jednu drsku krađu.

 Osumnjičeni su u periodu od 5. do 21. veljače na području grada Zagreba počinili gore navedena kaznena djela na štetu maloljetnih osoba na način da su:

 

  • 5. veljače oko 14,30 sati, na Čulinečkoj cesti, nasuprot trgovačkog centra počinili razbojništvo na štetu dvojice maloljetnika dobi 16 i 17 godina. Nakon verbalne prijetnje 16-godišnjak im je sam dao mobitel dok je 17-godišnjaku jedan od počinitelja zavukao ruku u džep i iz istog otuđio njegov mobitel.

 

  • 7. veljačeoko 15,05 sati, na Trnju u Korčulanskoj ulici, presreli su 15-godišnjaka te mu strgnuli s vrata zlatni lančić.

 

  • 16. veljače oko 14,15 sati na Črnomercu, Aleja Bologne, u pothodniku, jedan od počinitelja je od maloljetnog 17-godišnjaka zatražio mobitel radi poziva, na što je maloljetnik samo produžio, da bi mu 20-godišnjak zaprijetio boxerom i sa vrata strgnuo zlatni lančić, nakon čega je maloljetnik svoj trojici dragovoljno predao mobitel i 20 kuna te zamolio ih da mu vrate SMS karticu, što su ovi i učinili.

 

  • 17. veljačeoko 13,50 sati, u Vrapču, Vrapčanska ulica u pothodniku, presreli su 17-godišnjaka, srušili ga na tlo udaravši ga rukama i nogama u predjelu tijela, te uz prijetnju boxerom od istog pokušali otuđiti mobitel. Kako je oštećeni dozivao u pomoć, počinitelji su se uplašili i pobjegli u naselje Vrapče. Nakon toga su se vratili u pothodnik, s leđa prišli drugom maloljetniku,  srušili ga na tlo, udarili po glavi  te mu uz prijetnju boxerom otuđili mobitel.                     

 

  • 19. veljačeoko 19 sati, u Novom Zagrebu, u Aleji pomoraca trojica počinitelja su prišla s leđa 17-godišnjaku strgnuli mu zlatni lančić sa vrata te ga počeli pretresati, izvadivši mu iz džepa 210 kuna i 20 eura. Oštećeni im je u strahu za svoju sigurnost dragovoljno predao mobitel. Nakon toga počinitelji su se tramvajem udaljili u Zapruđe, te ispred dizala zgrade u Ulici Meštovićev trg od 16-godišnjaka otuđili mobitel kojeg su nakon nekog vremena odbacili zbog male materijalne vrijednosti, dok su od nakane da od 14-godišnjaka oduzmu mobitel odustali.       

 

  • 21. veljačeoko 19,10 sati u Savskom Gaju u Prekratovoj ulici u blizini dječjeg vrtića počinitelji su tjelesno napali 16-godišnjaka i otuđili mu zlatni lančić i mobitel. Istog dana u naselju Sopot u blizini škole, presreli su 15-godišnjaka, upitali ga da li ima kuna na mobitelu kako bi mogli nazvati određeni broj, na što im je oštećeni uzvratio da nema mobitela. Počinitelj starosti 19-godina pretražio je 16-godišnjaku džepove te napipao mobitel, kojeg mu je potom  uz prijetnju boxerom i otuđio.   

 

Sveukupna materijalna šteta nastala nakon počinjenja naprijed navedenih kaznenih djela iznosi oko 12 000 kuna. 

Jučer nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 20-godišnjak je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, dok su dvojica 19-godišnjaka 24. veljače također prepraćena u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.           



Stranica