Čista srijeda – pepelnica u Policijskoj Upravi zagrebačkoj

Slika PU_ZG/slike/2011/kapelanija/9.3/pepelnica.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Uobičajeni početak korizme na Pepelnicu - Čistu srijedu, djelatnici PU zagrebačke, vjernici Policijske kapelanije „Majke Božje Kamenitih vrata“ započeli su misom i obredom pepeljenja. Misa je slavljena u kapeli u Petrinjskoj 20, koju je služio kapelan zagrebačke policije vlč. David Klarić. Na početku misnog slavlja kapelan je pozdravio sve okupljene djelatnike, vjernike kapelanije naglasivši da se nalazimo na početku korizme i da smo pozvani na preispitivanje, promišljanje o svojem životu u odnosu na Boga.  

U okviru redovitog bogoslužja vlč David je kratkim obredom blagoslovio pepeo i nakon homilije obavljen je obred pepeljenja kojemu su pristupili svi prisutni. Misno slavlje su sviranjem i pjevanjem uveličali gosp. Milivoj Magerl i njegov sin Marko, vjernici župe Presvetog Srca Isusova iz Palmotićeve u Zagrebu. 

U svojoj propovijedi kapelan je govorio o važnosti vremena korizme i o tri načina djelovanja (milostinja, molitva i post) koji čovjeku pomažu u nastojanju da mu ovo vrijeme korizme, koje je započelo i traje 40 dana, bude plodnosno. Obred pepeljenja znak je ozbiljne želje za pokorom i obraćenjem i zato se svakom vjerniku posipa nekoliko trunaka pepela po glavi uz poziv: “Obratite se i vjerujte Evanđelju!” ili „Spomeni se čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti!“, naglasio je vlč. David.



Stranica