Uspješno provedena akcija - Nadzor vozača mopeda, motocikla i bicikla u cestovnom prometu“

Slika PU_ZG/slike/MUP/vozacka_dozvola.JPG

Dana 22. ožujka 2011. u razdoblju od 10 do 18 sati policijski su službenici I. i II. postaje prometne policije, policijskih postaja „prstena“ i I. - VIII. policijske postaje Zagreb proveli akciju „Nadzor vozača mopeda, motocikla i bicikla u cestovnom prometu“. Tijekom akcije, sukladno prosudbi prostorne ugroženosti, angažirano je 50 policijskih službenika, koji su obavili kontrolu nad 15 vozača bicikla i ukupno 282 vozača mopeda i motocikla. Utvrđeno je 15 prekršaja vozača bicikla i ukupno 114 prekršaja vozača mopeda i motocikala od čega su 22 prekršaja vožnje bez zaštitne kacige, 4 prekršaja prekoračenja brzine, 20 prekršaja vožnje vozilima koja nisu registrirana ili im je isteklo važenje prometne dozvole i 14 prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita. Uz navedeno utvrđeno je još i 369 prekršaja drugih sudionika. Provedena akcija ocjenjena je uspješnom, s obzirom na činjenicu da nije bilo prometnih nesreća s poginulim ili teško ozlijeđenim osobama.

 
Foto: Ilustracija
 
Dana 22. ožujka 2011. u razdoblju od 10 do 18 sati policijski su službenici I. i II. postaje prometne policije, policijskih postaja „prstena“ i I. - VIII. policijske postaje Zagreb proveli akciju  „Nadzor vozača mopeda, motocikla i bicikla u cestovnom prometu“.        
   
Tijekom akcije, sukladno prosudbi prostorne ugroženosti, angažirano je 50 policijskih službenika, koji su obavili kontrolu nad 15 vozača bicikla i ukupno 282 vozača mopeda i motocikla.  
 
Utvrđeno je 15 prekršaja vozača bicikla i ukupno 114 prekršaja vozača mopeda i motocikala od čega su 22 prekršaja vožnje bez zaštitne kacige, 4 prekršaja prekoračenja brzine, 20 prekršaja vožnje vozilima koja nisu registrirana ili im je isteklo važenje prometne dozvole i 14 prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita.
Uz navedeno utvrđeno je još i 369 prekršaja drugih sudionika.
 
Provedena akcija ocjenjena je uspješnom, s obzirom na činjenicu da nije bilo prometnih nesreća s poginulim ili teško ozlijeđenim osobama.
 
 


Stranica