Duhovna priprava za Uskrs djelatnika PU zagrebačke (20. travnja 2011.)

Slika PU_ZG/slike/2011/kapelanija/20.4/1_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Za najveći kršćanski blagdan Uskrs duhovno su se pripravljali vjernici Policijske uprave zagrebačke u Policijskoj kapelaniji „Majke Božje Kamenitih vrata“  u Petrinjskoj 20. Vjerničkoj pripravi uz načelnika PU zagrebačke gosp. Tomislava Buterina, zamjenika načelnika PU zagrebačke gosp. Mihaela Varge, načelnike Sektora i Odjela, nazočio je veći broj vjernika, djelatnika Policijske uprave. Uz vjernike  naše kapelanije na misi su sudjelovali predstavnici braniteljskih udruga, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja – “Hrvatski Feniks”, Udruga roditelja poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba i Udruga udovica poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba. 

Prije mise bila je mogućnost ispovijedi, a ispovijedao je policijski kapelan vlč. David Klarić. Na taj način je započela uskrsna duhovna priprava. Nakon toga slijedila je misa koju je služio vlč. David Klarić.

U svojoj propovijedi vlč. Klarić  govorio je o žrtvi naših branitelja koji su svoj život dali za Domovinu, o kršćaninu kao čovjeku koji bi trebao biti čovjek nade i koji sve vidi u svijetlu uskrsnuća. Budite ljudi nade i vjere, koju nam je donio Krist. Vjerujte u bolje sutra. Vjerujte da uskrsli Krist koji uskrišava može iz tame napraviti svjetlo, jer je i sam iz tame ustao na svijetlo, naglasio je vlč. Klarić.

Nakon mise svi su se uputili u centralnu zgradu Policijske uprave zagrebačke, u Matičinu 4, gdje je upriličena komemoracija za poginule i nestale branitelje ove Policijske uprave. Ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja zapaljene su svijeće, a vijenac za pokojne policajce položio je načelnik PU zagrebačke gosp. Tomislav Buterin zajedno sa svojim suradnicima. Nakon polaganja vijenca počast su odale obitelji i rodbina poginulih i nestalih branitelja. Završnu molitvu upravljenu Gospodinu za naše poginule i nestale policajce izmolio je vlč. David Klarić, policijski kapelan. 



Stranica