Krim istraživanje: nedozvoljena trgovina i prikrivanje

 Policijski službenici Policijske postaje Trešnjevka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljene trgovine i prikrivanja.

Policijski službenici Policijske postaje Trešnjevka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljene trgovine i prikrivanja. Osumnjičeni je naime, u više navrata tijekom 2011. godine na ilegalnom tržištu neovlašteno nabavljao veće količine cigareta raznih marki i proizvođača bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija, iako je znao da su navedeni duhanski proizvodi pribavljeni kaznenim djelom izbjegavanja carinskog nadzora. Navedene duhanske proizvode je držao skrivene na nepoznatom mjestu otkud ih je u manjim količinama osobnim automobilom VW passat zagrebačkih registracijskih oznaka, u vlasništvu 45-godišnje supruge, dovozio u blizinu tržnice na Trešnjevačkom trgu i ilegalno preprodavao.
U četvrtak, 2. lipnja oko 13 sati policijski službenici su uočili osumnjičenog kako prolazećim građanima nudi cigarete na prodaju, a kad je primijetio policijske službenike, osumnjičeni se pokušao odvesti navedenim osobnim automobilom. Policijski službenici su ga uhitili i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Temeljem naloga suda pretražen je automobil kojim se koristio te je u vozilu pronađeno 398 kutija cigareta raznih marki i proizvođača, sve bez odgovarajućih nadzornih markica, kao i dvije kartonske kutije ispunjene rezanim duhanom nepoznatog porijekla.  
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je jučer, 3. lipnja odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.



Stranica