Razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari

Slika PU_ZG/slike/MUP/oruzje04.jpg

U četvrtak, 30. lipnja oko 5,30 sati, 43-godišnji muškarac, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, skuterom marke sanli crne boje bez registracijskih oznaka, dovezao se u neposrednu blizinu benzinske postaje na Aleji grada Bologne. Maskirao se komadom istrgnutog rukava kojeg je navukao na lice i ušao u prodajni prostor benzinske postaje gdje se nalazio 29-godišnji zaposlenik. Zaprijetio je zaposleniku džepnim nožem i zatražio da mu preda novac, što je 29-godišnjak i učinio. Nakon što je osumnjičeni uzeo novac, napustio je prostor benzinske postaje i skuterom se udaljio Alejom grada Bologne u smjeru Gajnica, gdje su ga na raskrižju Ozebničke ulice i Sigetja policijski službenici uhitili. Tijekom kriminalističkog istraživanja koje su proveli policijski službenici II PP Zagreb, pretražen je stan osumnjičenog i pronađen je ručno izrađeni pištolj-penkala, te je po dovršenom kriminalističkom istraživanju odveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela razbojništva i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.  

 

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 30. lipnja oko 5,30 sati, 43-godišnji muškarac, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, skuterom marke sanli crne boje bez registracijskih oznaka, dovezao se u neposrednu blizinu benzinske postaje na Aleji grada Bologne. Maskirao se komadom istrgnutog rukava kojeg je navukao na lice i ušao u prodajni prostor benzinske postaje gdje se nalazio 29-godišnji zaposlenik. Zaprijetio je zaposleniku džepnim nožem i zatražio da mu preda novac, što je 29-godišnjak i učinio.

Nakon što je osumnjičeni uzeo novac, napustio je prostor benzinske postaje i skuterom se udaljio Alejom grada Bologne u smjeru Gajnica, gdje su ga na raskrižju Ozebničke ulice i Sigetja  policijski službenici uhitili.

Tijekom kriminalističkog istraživanja koje su proveli policijski službenici II PP Zagreb, pretražen je stan osumnjičenog i pronađen je ručno izrađeni pištolj-penkala, te je po dovršenom kriminalističkom istraživanju odveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela razbojništva i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.



Stranica