Krim istraživanje: teška krađa i krađe na području Centra

Slika PU_ZG/slike/MUP/uhicenik03.jpg

Policijski su službenici I. policijske postaje – Centar dovršili krim istraživanje nad 53-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je u 2009. i u ovoj godini počinio jednu tešku i tri krađe na štetu četiri ženske osobe u ukupnoj vrijednosti od 34 600 kuna. Osumnjičeni je talijanski državljanin sva četiri kaznena djela počinio u restoranima triju hotela u centru grada, a tešku je krađu počinio 15. srpnja ove godine u restoranu hotela na Strossmayerovom trgu kada je 50-godišnjoj amerikanki ukrao torbicu s dokumentima i novcem (šteta 10 000 kuna). Sljedeću krađu počinio je dva dana kasnije (17. srpnja) u restoranu hotela u Petrinjskoj ulici kada je 47-godišnjoj španjolskoj državljanki ukrao torbicu s dokumentima i novcem gdje je šteta iznosila 7 000 kuna. Ostale dvije krađe počinio je 2009. godine u gorespomenutom hotelu u Petrinjskoj (28. 1.) te u restoranu hotela u Gajevoj ulici (5. 2.). Modus operandi je identičan kao i u prijašnja dva kaznena djela, a oštećena u prvom slučaju je 32-godišnja hrvatica (šteta 10 000 kuna) i 59-godišnja državljanaka Sjedinjenih država (šteta je iznosila 7 600 kuna). Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku odveden pred Istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu.   

 

Foto: Ilustracija

Policijski su službenici I. policijske postaje – Centar dovršili krim istraživanje nad 53-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je u 2009. i u ovoj godini počinio jednu tešku i tri krađe na štetu četiri ženske osobe u ukupnoj vrijednosti od 34 600 kuna.

Osumnjičeni je talijanski državljanin sva četiri kaznena djela počinio u restoranima triju hotela u centru grada, a tešku je krađu  počinio 15. srpnja ove godine u restoranu hotela na Strossmayerovom trgu kada je 50-godišnjoj amerikanki ukrao torbicu s dokumentima i novcem (šteta 10 000 kuna).  Sljedeću krađu počinio je dva dana kasnije (17. srpnja) u restoranu hotela u Petrinjskoj ulici kada je 47-godišnjoj španjolskoj državljanki  ukrao torbicu s dokumentima i novcem gdje je šteta iznosila 7 000 kuna.

Ostale dvije krađe počinio je 2009. godine u gorespomenutom hotelu u Petrinjskoj (28.1.) te u restoranu hotela u Gajevoj ulici (5. 2.). Modus operandi je identičan kao i u prijašnja dva kaznena djela, a oštećena u prvom slučaju je 32-godišnja hrvatica (šteta 10 000 kuna) i 59-godišnja državljanaka Sjedinjenih država (šteta je iznosila 7 600 kuna).

Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku odveden pred Istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu.        



Stranica