Kriminalističko istraživanje – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari

Slika PU_ZG/slike/MUP/traka02.jpg

Policijski službenici VIII. PP Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari. Osumnjičeni je u nedjelju, 28. kolovoza oko 19,50 sati u alkoholiziranom stanju došao u kafe bar u Gruškoj ulici. Kad je sjeo za stol sa poznanikom, iz džepa hlača je izvadio ručnu bombu M-57 koju je premještao iz ruke u ruku, nekoliko puta vraćao u džep, te rekao poznaniku da na adresi stanovanja ima još takvih, udarivši bombom o stol. U 19,55 sati intervenciju policije zatražio je građanin navodeći da osoba na terasi navedenog kafe bara pokazuje ručnu bombu. Na mjesto događaja došli su policijski službenici VIII PP Zagreb, a nakon što su uočili predmet nalik na bombu u džepu hlača osumnjičenog, na mjesto događaja izašli su i službenici Protueksplozijskog odjela PU zagrebačke, utvrdivši da osumnjičeni kod sebe ima potpuno ispravnu ručnu bombu M-57, koja mu je oduzeta. Temeljem naloga suda policijski službenici pretražili su obiteljsku kuću osumnjičenog kojom prilikom nisu pronašli oružje niti druge eksplozivne tvari, a po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičenog odveli u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.   

 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici VIII. PP Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari. Osumnjičeni je u nedjelju, 28. kolovoza oko 19,50 sati u alkoholiziranom stanju došao u kafe bar u Gruškoj ulici. Kad je sjeo za stol sa poznanikom, iz džepa hlača je izvadio ručnu bombu M-57 koju je premještao iz ruke u ruku, nekoliko puta vraćao u džep, te rekao poznaniku da na adresi stanovanja ima još takvih, udarivši bombom o stol.

U 19,55 sati intervenciju policije zatražio je građanin navodeći da osoba na terasi navedenog kafe bara pokazuje ručnu bombu. Na mjesto događaja došli su policijski službenici VIII PP Zagreb, a nakon što su uočili predmet nalik na bombu u džepu hlača osumnjičenog, na mjesto događaja izašli su i službenici Protueksplozijskog odjela PU zagrebačke, utvrdivši da osumnjičeni kod sebe ima potpuno ispravnu ručnu bombu M-57, koja mu je oduzeta. Temeljem naloga suda policijski službenici pretražili su obiteljsku kuću osumnjičenog kojom prilikom nisu pronašli oružje niti druge eksplozivne tvari, a po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičenog odveli u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.      



Stranica