Krim. istraživanje: zloporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/2011/obrade/8.9/1_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Jučer, 7. rujna 2011. godine policijski su službenici Odjela kriminaliteta droga, PUZ-a dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana kojom prigodom je zaplijenjeno ukupno 171,9 grama heroina i manja količina marihuane.

Dana 5. rujna 2011. godine u popodnevnim satima na području Knežije legitimiran je 29-godišnjak i kod njega je pronađeno 5 grama heroina. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je drogu kupio od 32-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je narednog dana uhićen na području Španskog kojom prilikom je kod istoga pronađeno 6,2 grama droge heroin. Pretragom stana u kojem neprijavljeno boravi pronađeno je još 160,7 grama heroina, digitalna vaga i manja količina marihuane.

Obojica osumnjičenika su evidentirani zbog imovinskih delikata, a 32-godišnjak i zbog zlouporabe droga.

Vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj preprodaji dostiže vrijednost do 70 000 kuna.

Protiv 32-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog preprodaje droga te je priveden u pritvorsku policijsku jedinicu, a protiv drugog osumnjičenika, koji je pušten da se brani sa slobode, kaznena prijava je podnijeta zbog neovlaštenog posjedovanja droge.



Stranica