Advent u Zagrebu 2018. godine - rezultati

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/presica advent 211.2019/foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Danas, 16. siječnja 2019. godine u 10 sati u prostorijama Policijske uprave zagrebačke održana je tematska konferencija za medije „Advent  u Zagreb 2018. godine“
Voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću gđa Marija Goatti istaknula je kako se različiti podaci, koji se odnose na razdoblje Adventa, mogu prezentirati na dva načina: kroz statističke podatke koji govore o sigurnosnim događajima u određenom razdoblju, ali i kroz osjećaj sigurnosti koji se pojavljuje kod građana Grada Zagreba i njegovih posjetitelja, što je posebno vidljivo u rezultatima istraživanja koje je provela agencija MSA Adria.
Brojke i statistike, s aspekta rada policije, koji prate Advent 2018., su na strani policije, odnosno pokazuju kako je stanje sigurnosti za vrijeme Adventa 2018. godine bilo i više nego povoljno i policija nije zabilježila niti jedan događaj koji je u većoj mjeri narušio subjektivni osjećaj sigurnosti građana Grada i njegovih posjetitelja. Ostala kaznena djela, od kojih je možda za manifestacije tipa kao što je Advent najkarakterističnija „Krađa“ ( tzv. džepna krađa ), pokazuju tendenciju pada u odnosu na prethodne godine, istaknuo je načelnik Policijske uprave g Marko Rašić koji je posebno zahvalio svim policijskim službenicama i službenicima na uloženom trudu i profesionalnosti u obavljanju policijskog posla, naglašavajući da je upravo to jedan od glavnih razloga što je Policijska uprava zagrebačka uspjela održati iznimno povoljno stanje sigurnosti tijekom Adventa 2018. godine.
Suradnja s mnogim tijelima, Gradom Zagrebom, jedinicama vatrogasnih postrojbi, hitnom pomoći Grada, zaštitarima i redarima  i prvenstveno suradnja s Turističkom zajednicom grada Zagreba znatno su pridonijeli povoljnom stanju opće sigurnosti, rekao je g Marko Rašić.
Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba gđa Martina Bienenfeld je istaknula kako je Turistička zajednica grada Zagreba iznimno ponosna na projekte suradnje koji su ostvareni između Policijske uprave zagrebačke i Turističke zajednice grada Zagreba. Projekti suradnje, koji uključuju edukaciju iz engleskog jezika i upoznavanje Grada kroz turističke lokacije, pomogli su da policajci na terenu postanu neizostavan dio podrške posjetiteljima Grada Zagreba, kao savjetnici u kriznim situacijama, ali djelomično i kao turistički vodiči, čime se još više osnažuje osjećaj  subjektivne sigurnosti kod građana.
Programi preventivnih aktivnosti su jedan od temelja policijskog djelovanja, a kroz promoviranje takvih programa, u čemu Policijskoj upravi zagrebačkoj svesrdno pomaže i Turistička zajednica grada Zagreba, građane se uči kako na najbolji način zaštiti sebe i svoju imovinu, istaknuo je Voditelj službe prevencije Velimir Tišma.
Preventivne aktivnosti policija provodi tijekom cijele godine i odaziv građana je sve veći, odnosno savjeti koje policija daje građanima dopiru do njih  i postaju sastavni dio njihovog svakodnevnog ponašanja. Na taj način građani pomažu sebi, susjedima, prijateljima i obitelji, ali i policiji koja uz pomoć savjesnih građana ostvaruje sve bolje rezultate u postizanju povoljnog stana sigurnosti u Gradu.
Tijekom Adventa je policija s Turističkom zajednicom intenzivno savjetovala građane o samozaštitnom ponašanju i upravo zahvaljujući jako dobrim rezultatima nastavit će se suradnja kroz nove preventivne projekte, najavili su gđa Martina Bienefeld i g Velimir Tišma.
 

Stranica