Adventska duhovna priprava za djelatnike PP Medvešćak i PP Maksimir

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2012/20.12/1_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

U župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u Zagrebu održana je (19. prosinca o.g.) božićna duhovna priprava za djelatnike Policijskih postaja: Medvešćak i Maksimir. Predvođeni svojim načelnicima, gosp. Davorom Vukovićem i gosp. Stankom Tomićem, već tradicionalno, svake godine, djelatnici ove dvije postaje duhovno se pripravljaju u ovoj župi za blagdan rođenja Kristova.

Duhovnoj pripravi prisustvovao je i djelatnik Odjela za suradnju s VO u RH gosp. Mario Dokmanić.

Sadržaj duhovne obnove, koji je ponuđen djelatnicima kao osobna priprave za nadolazeći blagdan Božića, jest pristupanje sakramentu ispovijedi i sveta misa.

Svetu misu služio je policijski kapelan za PU zagrebačku don Marin Drago Kozić. U propovijedi je kapelan naglasio i podsjetio sve okupljene da se nalazimo u vremenu Došašća, vremenu neposredne priprave za Božić. Uzevši ljudsko tijelo i postavši nama u svemu jednak, osim u grijehu, Isus se pojavljuje u povijesti čovječanstva kao Svjetlo svijeta na prosvjetljenje svakog čovjeka. On se čovjeku nudi kao Put, Istina i Život. U Isusu Kristu smijemo se nadati protiv svake nade. U neizvjesnim vremenima, kako za naš hrvatski narod tako i za druge narode umorne Europe, jedina nada može biti istinski povratak Bogu i poslušnost glasu Ivana Krstitelja koji svakog došašća odzvanja u našim vjerničkim zajednicama kao glas Božji: „Pripravite put Gospodinu“, istaknuo je policijski kapelan.

Zajedništvo u međusobnom druženju nastavljeno je i nakon svete mise u župnim prostorijama. U molitvama se sjetimo i pokojnog mons. Matije Stepinca, nekadašnjeg župnika župe sv. Petra, koji je i započeo ova okupljanja.  

Hvala sadašnjem župniku vlč Josipu Golubiću. 



Stranica