Aktivnosti policije u Zaprešiću povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/Rujan/Zaprešić/Zaprešić nas..jpg
  • Slika
FOTO: Ilustracija
 
Povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti u razdoblju od 16. do 22. rujna 2022. godine, policijski službenici Policijske postaje Zaprešić u suradnji s Udrugom Roda, organiziraju „Hodajući autobus“ ili autobus na noge za učenike i učenice nižih razreda osnovnih škola iz Zaprešića (Ljudevita Gaja i Antuna Augustinčića).
 
Roditelji ili drugi članovi obitelji dovode učenike na unaprijed određena stajališta odakle pješice kreću prema svojim školama u pratnji policijskih službenika i predstavnika udruge.
 
U „hodajućem autobusu“ djeca stječu samopouzdanje korak po korak te se pripremaju za samostalno sudjelovanje u prometu učeći o prometnim pravilima.
 
Osim toga, djeca se više kreću što je preporučljivo za njihov razvoj i zdravlje, dok se učenici ujedno i druže što učvršćuje njihovu povezanost i prijateljstva.
 
Također, u nedjelju 18. rujna policijski službenici su u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Zaprešića i BK Bumbar organizirali Turističko biciklističku rutu kroz Grad Zaprešić na kojoj su uz građane sudjelovali i policijski službenici na biciklima obilježavajući Europski tjedan mobilnosti.
 
 

Stranica