Bez položenog vozačkog ispita upravljao vozilom

Slika /PU_ZG/ilustracije/Policija, kiša.jpg

Oosbni automobil trajno oduzet na sudu

FOTO: Ilustracija

U srijedu, 15. studenoga 2023. godine u 11.25 sati je 35-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke Fiat Punto krapinskih registarskih oznaka, a kretao se Avenijom Gojka Šuška u smjeru sjevera u duljini od oko 10-ak metara po nogostupu ulice. Policijski službenici su provedenim nadzorom vozila i vozača utvrdili da je osumnjičeni 35-godišnjak vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima.
 
Također je utvrđeno kako je 35-godišnjak vozilom upravljao dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima.
 
S obzirom na to da je osumnjičeni 35-godišnjak već najmanje pet puta pravomoćno kažnjen zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sukladno članku 229. stavku 8 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, temeljem članka 76. a Prekršajnog zakona, privremeno mu je oduzet osobni automobil kojim je upravljao, do donošenja odluke o prekršaju.
 
Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je kaznom zatvora u trajanju od 15 dana te mu je izrečena mjera trajnog oduzimanja osobnog automobila marke Fiat Punto krapinskih registarskih oznaka.

Stranica