Bio sumnjiv policijskim službenicama koje su došle na adresu zbog moguće provale

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/SRPANJ/15-7-24 Droga/FOTO 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Provala nije potvrđena, ali je pronađena njegova kutija s drogom

FOTO: PU zagrebačka
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji sa Službom kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

U petak, 12. srpnja oko 12.15 sati Policijska uprava zagrebačka na broj 192, žurni broj Operativno - komunikacijskog centar policije zaprimila je poziv građana o mogućem počinjenju kaznenog djela teške krađe provaljivanjem u stan u Sesvetama, Ulica Ladislava Šabana.

Dolaskom na mjesto događaja dvije su policijske službenice ispred ulaza u zgradu uočile nepoznatu mušku osobu, a koja im je svojim ponašanjem privukla pažnju i sumnju kako bi se moglo raditi o osobi koja se dovodi u vezu s navodima iz dojave građana, prišle joj i u cilju provjere identiteta zatražile na uvid osobnu iskaznicu. Muškarac je to odbio i počeo bježati u smjeru zapada. Policijske su ga službenice sustigle, a kako im se muškarac s obje ruke pokušao otrgnuti i osloboditi, radi sprječavanja daljnjeg bijega i napada uporabili su tjelesnu snagu i sredstava za vezivanje-lisice.

S obzirom na njegovo ponašanje, policijske su službenice daljnjim postupanjem, pregledale mjesto događaja i u haustoru zgrade ispred jednog stana pronašle jednu kartonsku kutiju dimenzija 60 x 35 x 35. Očevidom je utvrđeno da se u njoj nalaze četiri prozirna plastična paketa ispunjena drogom tipa konoplja, ukupne težine 3651 grama. Također, u nastavku postupanja nije utvrđeno počinjenje kaznenog djela teške krađe.

Nakon što je uhićen, osumnjičeni 48-godišnjak je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava će biti podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica