Blagoslov djelatnika i prostorija u PU zagrebačkoj

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2013/29.1/1_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Danas je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac predvodio obred blagoslova u centralnoj zgradi Policijske uprave zagrebačke u Matičinoj ulici. Uz načelnika PU zagrebačke gosp. Gorana Burušića i njegova zamjenika gosp. Dubravka Teura, blagoslovu su nazočili načelnici Sektora, voditelji službi, kao i djelatnici koji svoje radne zadaće obavljaju u ustrojstvenim jedinicama ove uprave na području Matičine i Petrinjske ulice. Na početku godine primili su blagoslov u svom radnom prostoru, a obilje Božjeg mira poželio im je otac biskup zajedno s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem. 
U prigodnom obraćanju i molitvi otac biskup je istaknuo vrijednosti koje bi trebale biti na prvom mjestu u životu svakoga kršćanina, a posebno vrijednosti koje krase policijski poziv kao što je briga za bližnjega, koja može dovesti do potpune požrtvovnosti i velikodušnosti. Posebno se to očituje u pomoći bližnjemu koji je u nevolji. Božja pomoć i blagoslov neka nas prati u svakom našem nastojanju kako bi bili bolji ljudi, naglasio je otac biskup. 
Završen je blagoslov djelatnika i prostorija u ostalim ustrojstvenim jedinicama PU zagrebačke koje su dislocirane, poglavito Policijske postaje. Blagoslov je udijelio policijski kapelan don Marin Drago Kozić. Na taj način obišao je sve Policijske postaje koje su na području PU zagrebačke i ostvario susret s načelnicima i djelatnicima. Policijski kapelan se u prigodi blagoslova obratio prisutnima s poticajnom porukom i naglasio da smo u Godini vjere u kojoj želimo bolje upoznati svoju vjeru promišljajući o njoj i u zajedništvu naših međusobnih susreta. Nijedan čovjek nije pusti otok u beskrajnom oceanu postojanja. Tek u zajedništvu čovjek se može ostvarivati i ostvariti. U pravom su zajedništvu ljudi iskreni, sućutni i milosrdni. Pravo zajedništvo ne može biti bez praštanja. Bog upozorava da moramo praštati jer gorčina i zamjeranje uvijek uništavaju zajedništvo. Potrebno je mnogo milosrđa i milosti da bi se stvorilo i održalo zajedništvo. Upravo zato i zazivamo Božju milost i mir prvenstveno na vas, a onda i na prostor u kojemu radite i boravite. Milost koju je Bog iskazao nama poticaj je da i mi iskazujemo tu milost jedni drugima, naglasio je policijski kapelan.
 



Stranica