Božićna duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke

Slika PU_ZG/slike/PUZ/2012/mala.jpg

Foto: PUZ

U PU zagrebačkoj u Heinzelovoj ulici 98 slavljena je danas sveta misa. Na taj način duhovno su se pripravljali  djelatnici, vjernici kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata za nadolazeći blagdan rođenja Isusa Krista – Božić. Pripravi su uz djelatnike Policijske uprave nazočili načelnik PU zagrebačke g. Goran Burušić, njegov zamjenik g. Dubravko Teur, načelnici sektora i Policijskih postaja te voditelji odjela.

Prije mise djelatnici su imali prigodu za sakrament pomirenja. Svečanu misu, koju je tradicionalno u ovoj Policijskoj upravi predslavio Otac biskup, zbog preuzetih obveza nije bio u mogućnosti, pa je misu služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Pozdravljajući okupljene djelatnike don Marin Drago Kozić istaknuo je u homiliji da kršćanin živi u vjeri da je Isus Emanuel, „S nama Bog“ i da smo združeni s njime u hvali Boga čija nas ljubav oslobađa tmina ovoga svijeta.  Božić,  blagdan koji se rađa iz sjećanja i onda prelazi u blagdan očekivanja. Nije to pasivno, nepomično očekivanje, nego aktivna nada. Crkva, naša vjernička zajednica potiče nas da i mi živimo zajedništvo na svom radnom mjestu, ali i da usvojimo stavove i misli onih koji su pripravljali Isusov dolazak. Božić je blagdan radosti i mira. Poruka je to i nama da je Bog po svom Duhu s nama, u našoj svakidašnjici. Ne boj se! Isus je došao donijeti radost, mir i život za svakoga. Osjeti u zajedništvu s Isusom i s bratom čovjekom radost i mir Božića. U tom ozračju svima vama blagoslovljen Božić, uputio je čestitku policijski kapelan. 

Misno slavlje, već tradicionalno, pjesmom su uveličali članovi župnog zbora “Tomislav Talan” iz župe sv. Antuna Padovanskoga iz Zagreba. Hvala članovima zbora, kao i župniku fra Martinu Jakoviću, koji je animirao pjevanje.



Stranica