Božićna duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke

Slika PU_ZG/slike/2011/kapelanija/22.12/pjevanje2_2_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Danas je u PU zagrebačkoj u Heinzelovoj ulici 98 slavljena sveta misa, kao duhovna priprava za nadolazeći blagdan rođenja Isusa Krista – Božić za djelatnike, vjernike kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata. Pripravi su, uz vjernike, djelatnike Policijske uprave, nazočili načelnik PU zagrebačke g. Tomislav Buterin, njegov zamjenik, g. Mihael Varga, načelnici sektora i odjela.

Prije početka misnog slavlja vjernici su imali prigodu za sakrament pomirenja. Uz policijskog kapelana vlč. Davida na raspolaganju za ispovijed bio je vojni kapelan fra Marko Medo. Vrhunac ove duhovne priprave za Božić izražen je u slavljenju svečane svete mise, koju je predslavio otac biskup mons. Juraj Jezerinac uz koncelebraciju policijskog kapelana vlč. Klarića te vojnog kapelana fra Marka Mede.

Pozdravljajući vjernike otac biskup je istaknuo u homiliji da kršćanin živi od vjere. Nitko ne može zanijekati ljepotu vjere. Ona je obilježila Europu. Stoga nas raduje veliki broj ljudi, posebno mladih koji nastoje živjeti svoju vjeru, koji se nastoje oduprijeti silama zla u sebi i izvan sebe. Svima nam je poznato da nema uspjeha bez žrtve. To isto vrijedi i za naš kršćanski život. Uputio je otac biskup na etiku poznatog nobelovca dr. Alberta Schweitzera da treba imati strahopoštovanje pred životom svakog čovjeka u njegovu dostojanstvu. To ne ide lako, ali snagom vjere se može.

Želim svima vama da vas istina rođenja još više obuzme, da mognete s apostolom Pavlom reći: „Znam kome sam povjerovao“, u tim mislima čestit Božić svima, uputio je čestitku otac biskup.   

Okupljenima se na koncu svete mise, obratio vlč. Klarić. Zahvalio je ocu biskupu na poticajnim riječima koje je izrekao. Čestitao je Božić i poželio djelatnicima sve dobre želje u novoj 2012. godini.

Misno slavlje, već tradicionalno, pjesmom su uveličali članovi župnog zbora “Tomislav Talan” iz župe sv. Antuna Padovanskoga iz Zagreba. Hvala članovima zbora, kao i župniku fra Martinu Jakoviću, koji je animirao pjevanje.



Stranica