Brzom reakcijom policajci uhitili ženu u krađi


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila tri kaznena djela „Krađa“.
Naime, sumnja se da je 11. lipnja oko 9 sati, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe stvari s ciljem da je protupravno prisvoji, tijekom vožnje u tramvaju na relaciji od Maksimirske ulice do Vlaške ulice prišla oštećenom  te mu iz vanjskog džepa jakne otuđila novčanik s novcem i dokumentima.
 
Otprilike sat i pol kasnije, u Šubićevoj ulici, s istom je namjerom na ulici s leđa prišla oštećenom te mu iz džepa hlača otuđila novčanik s novcem i dokumentima. Događaj su uočili policijski službenici koji su ju uhitili i doveli u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 48-godišnjakinju doveli u vezu s počinjenjem još jednog kaznenog djela. Naime, sumnja se da je 15. svibnja oko 12.45 sati, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe stvari s ciljem da je protupravno prisvoji, na relaciji između Šubićeve i Martićeve ulice na identičan način s leđa prišla oštećenom te mu iz torbice otuđila novčanik.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 3700 kuna.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene je dostavljeno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica