Dani sigurnosti u prometu – Roadpol Safety Days

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2020/rujan/Roadpol/Stay alive and save life.jpg

Rezultati pojačanog postupanja policije

Temeljem inicijative ROADPOL-a, mreže prometnih policija država Europe i ove godine 17. rujna 2020. godine na području Policijske uprave zagrebačke održan je „Europski dan bez poginulih u prometu“ - projekt Roadpol Safety Days.
 
Tijekom Europskog dana bez poginulih u cestovnom prometu, policijski službenici su preventivno i represivno postupali prema svim sudionicima u prometu, a posebna pozornost usmjerena je prema prekršajima vožnje pod utjecajem alkohola, nepropuštanje pješaka na pješačkom prijelazu i nepropisne brzine kretanja vozila. 
 
Tijekom pojačanog postupanja utvrđena su ukupno 392 prometna prekršaja. Od tog broja 13 prekršaja su počinili vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, 189 prekršaja počinjeno je zbog  nepropisne brzine te 7 prekršaja zbog nepropuštanja pješaka. 
 
Na području Policijske uprave zagrebačke cilj projekta u cijelosti je ostvaren jer u danu provedbe nije bilo poginulih osoba u prometu.
 
Također, u sklopu projekta Roadpol Safety Days, Dani sigurnosti policijski su službenici Policijske postaje Ivanić-Grad u Ivanić-Gradu, Kloštar-Ivaniću i Novoselcu pojačano nadzirali vozila i vozače te zajedno s predstavnicima gradskih vlasti u suradnji s proslavljenim hrvatskim skijašem Ivicom Kostelićem dijelili letke ROADPOL Dani sigurnosti u prometu.

FOTO: Roadpol

Stranica