Delegacija Policijske uprave Tirane u službenom posjetu Policijskoj upravi zagrebačkoj

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2023/lipanj/delegacija- 29 06 2023/naslovna 01.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Načelnik Marko Rašić zajedno sa suradnicima primio je delegaciju Policijske uprave Tirana

FOTO: PU zagrebačka
 
Danas, 29. lipnja u sjedištu Policijske uprave zagrebačke u Ulici matice Hrvatske, načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić je zajedno sa suradnicima voditeljem Operativno-komunikacijskog centra Stipom Mandićem, voditeljem Službe prevencije Velimirom Tišmom te načelnikom Sektora kriminalističke policije Goranom Krznarićem primio delegaciju Policijske uprave Tirana iz Republike Albanije pod vodstvom načelnika Tonina Vocaja.
 
Nakon dobrodošlice načelnik Marko Rašić upoznao ih je sa specifičnostima Grada Zagreba i Zagrebačke županije kao područja za čiju sigurnost brine Policijska uprava zagrebačka. Kao jednu od bitnijih činjenica naglasio je izuzetno povoljno stanje sigurnosti u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji navodeći da policijski službenici svojim predanim radom svakim danom sve više pridonose pozitivnom ozračju i samoj sigurnosti svih građana.
 
U sklopu Albanske delegacije bili su prisutni Nj.E. g. Riza Poda, Veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj, g. Ivi Permeti, tajnik veleposlanika Albanije, g. Tonino Vocaj, načelnik Policijske uprave Tirane, g. Alket Shatro, zamjenik načelnika Policijske uprave Tirana.
 
Svrha ovog službenog posjeta je razmjena iskustava i primjena dobre prakse obje policijske uprave. Tijekom sastanka razmijenjena su iskustva i izazovi u provedbi osiguranja javnih okupljanja kao i izazovi s kojima se u današnje vrijeme susreću policijski službenici Policijske uprave zagrebačke a načelnik je upoznao i delegaciju sa stanjem i kretanjem sigurnosnim pokazateljima i naglasio da je opće sigurnosti povoljno i dobro.
 
Voditelj Operativno- komunikacijskog centra Policijske uprave zagrebačke Stipo Mandić gostima je približio rad operativno- komunikacijskog centra kroz godišnje brojke zaprimljenih hitnih dojava te kroz način i organizaciju daljnjeg rada policijskih službenika na terenu nakon zaprimljenih dojava.
 
Načelnik Marko Rašić i načelnik Tonino Vocaja na kraju su izrazili obostrano zadovoljstvo održanim radnim sastankom, iskazali su nadu da će se takva praksa s ciljem razmjene pozitivnih iskustava i primjera dobre prakse nastaviti i u budućnosti.
 

Stranica