Došli u Zagreb i sumnja se, počinili 39 kaznenih djela

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

U ugostiteljskim i drugim objektima na zagrebačkom i sesvetskom području, sumnja se, građanima otuđivali torbice i novčanike

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom mađarskih državljana starosti 48, 49 i 56 godina zbog sumnje u počinjenje 18 kaznenih djela „Krađa“ i 21 kaznenog djela „Računalna prijevara“ od čega pet produljenih kaznenih djela , tri u pokušaju i pet produljenih kaznenih djela „Računalna prijevara“ u pokušaju.
 
Sumnja se da su se 6. siječnja, 22. i 24. veljače, 2. i 10. ožujka ove godine, prema prethodnom zajedničkom dogovoru, a s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi, osobnim automobilom marke „Audi“, mađarskih nacionalnih registarskih oznaka, dovezli na područje grada Zagreba upravo s namjerom počinjenja kaznenih djela.
 
Naime, tim su danima zajedno obilazili lokacije na području Centra, Dubrave, Trešnjevke, Sesveta i Maksimira na kojima se građani okupljaju, a riječ je o hotelima, restoranima i caffe barovima. U pogodnim trenucima, u različito doba dana, osumnjičeni su koristili nepažnju građana te otuđivali njihove torbice, odložene u ugostiteljskim objektima prilikom boravka građana u njima, dok su neke od krađa, sumnja se, počinili na način da su iz jakni i kaputa građana otuđivali njihove novčanike. U jednom su slučaju, sumnja se, jednako postupili i u prostoru visokoobrazovne ustanove na području Maksimira kada je žrtva njihove krađe bio zaposlenik te ustanove. Naime, u podnevnim satima iskoristili su njegovu odsutnost iz ureda te su iz unutrašnjeg džepa jakne otuđili novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Ubrzo potom, osumnjičeni su otuđenom bankovnom karticom na obližnjem bankomatu podignuli novac s računa oštećenog, a na takav način su postupili i u više navrata na štetu  građana čijih su se bankovnih kartica u krađama prethodno domogli, dok u pojedinim slučajevima u tome nisu uspjeli jer su bankovne transakcije bile odbijene.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 

Stranica