Dovršeno kriminalističko istraživanje – iznuda i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad troje osumnjičenih, 39-godišnjakom, 41-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Iznuda“, a nad 65-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari“  i sve to na štetu četvero oštećenih.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 39-godišnjak od listopada  2017. godine, zbog prethodnog poslovnog odnosa u kojem je bio posrednik za kupnju osobnog automobila, nezadovoljan s provizijom koju je dobio, putem društvenih mreža i putem mobilnih aplikacija počeo objavljivati sadržaje kojima je prijetio 45-godišnjaku, njegovoj 40-godišnjoj supruzi i cijeloj njegovoj obitelji vrijeđajući ga raznim pogrdnim riječima. Čineći navedeno, tražio je isplatu nepostojećeg duga u iznosu 6000 eura od 45-godišnjaka i njegovog 66-godišnjeg oca.
 
Nakon toga, osumnjičeni 39-godišnjak započeo je s neposrednim prijetnjama pištoljem, za kojeg je u kriminalističkom istraživanju utvrđeno da se radi o plinskom oružju. A ujedno i  bokserom te fizičkim nasrtajima prema članovima obitelji oštećenoga slijedom čega su zbog izazvanog straha otac i majka oštećenog, osumnjičenom predali 3000 eura. Osumnjičeni je i nakon toga nastavio s prijetnjama oštećenom putem svojih profila na društvenim mrežama, čemu se pridružio i njegov brat, osumnjičeni 41-godišnjak, pokazujući pritom pištolj uz upućivanje ozbiljnih prijetnji na život i tijelo članova obitelji oštećenog.
 
U pretrazi domova osumnjičenih pronađena je bomba, kubura, plinski pištolj, više mobilnih telefona uz stotinjak komada streljiva raznog kalibra.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 39-godišnjak i 41-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok će protiv njihove 65-godišnje majke, kao vlasnice kuće u kojoj je pronađeno oružje i eksplozivna naprava, redovnim putem biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Stranica