Dovršeno kriminalističko istraživanje zbog krađa i računalnih prijevara

Slika /PU_ZG/ilustracije/novac - kune.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakinjom i 45-godišnjakinjom  zbog sumnje da su zajedno počinile dva kaznena djela „Krađa“ te zbog sumnje da je 26-godišnjakinja sama počinila još dva produljena kaznena djela „Računalna prijevara“.

Sumnja se da su 26-godišnjakinja i 45-godišnjakinja 18. lipnja 2020. godine u prijepodnevnim satima  na prostoru sajmišta u Sesvetama, za vrijeme trajanja sajma, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, prišle oštećenom  te mu iz torbice otuđile novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Nakon što su napustile prostor sajma, 26-godišnjakinja je otišla do obližnjeg bankomata u trgovačkom centru, gdje je u više navrata upotrebom bankovnih kartica oštećenoga podignula novac.
 
Također, sumnja se da su 26-godišnjakinja i 45-godišnjakinja 2. srpnja 2020. godine u jutarnjim satima  također na prostoru sajma u Sesvetama, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi prišle oštećenoj te joj iz ruksaka otuđile novčanik sa dokumentima i ključ od stana, da bi potom 26-godišnjakinja je otišla do bankomata u obližnjem trgovačkom centru, gdje je u više navrata upotrebom bankovnih kartica podignula novac.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 18.800 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici protiv osumnjičenih su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica