Dovršeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda u pokušaju i Povreda djetetovih prava

Slika /PU_ZG/ilustracije/FOTO- Ilustracija PUZ.jpg

Nakon konzumacije alkoholnih pića, počinili kaznena djela

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“ u pokušaju, dok je 37-godišnjak osumnjičen i za počinjenje kaznenog djela „Povreda djetetovih prava“.
 
Naime, sumnja se da su 18. veljače 2023. godine u večernjim satima u Kloštar Ivaniću, Trgu Svetog Ivana, osumnjičeni dvojac te oštećeni 45-godišnjak i 39-godišnjak, nakon konzumacije alkoholnih pića, oko 20 sati izašli van iz ugostiteljskog objekta, da bi potom 37-godišnjak s namjerom nanošenja teških tjelesnih ozljeda tjelesnom snagom napao 45-godišnjaka i 39-godišnjaka.  Također, sumnja se kako su nadalje 37-godišnjak i 42-godišnjak zadali udarce rukama i nogama u predjelu glave i tijela oštećenim muškarcima nakon čega su isti pali na tlo, dok su osumnjičeni nastavili s udarcima kako bi oštećenima nanijeli teške tjelesne ozljede.
 
Liječnička pomoć je naknadno pružena oštećenom 45-godišnjaku u Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Ispostava Ivanić- Grad, a gdje je utvrđeno da je zadobio lakše ozljede, dok oštećeni 39-godišnjak nije zatražio liječničku pomoć.
 
Osumnjičeni 37-godišnjak i 42-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku te je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.
 
Također, policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Povreda djetetovih prava“ obzirom da je isti počinio opisano kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda u pokušaju u prisutnosti dvoje maloljetnih članova obitelji, a čime je grubo zanemario svoju dužnost podizanja i odgoja.
 

Stranica