Dovršeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u Zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“ i „Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“.
 
Sumnja se da je 35-godišnjak kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva iz Sesveta u razdoblju od 2014. godine do 2015.godine uzimao novčana sredstva, odnosno dnevne promete trgovačkog društva koji nisu iskorišteni u poslovne svrhe društva. Nadalje, osumnjičeni je navedeno nalagao knjižiti kao pozajmice vlasniku koje do danas nisu vraćene trgovačkom društvu. Takvim nezakonitim izuzimanjem, oštetio je trgovačko društvo i sebi pribavio znatnu protupravnu imovinsku korist u iznosu od 309.789.00 kuna.
 
Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni počinio i kazneno djelo „Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“ na način da nije dostavio poslovne knjige i knjigovodstvene isprave na uvid.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica