Dovršeno kriminalističko istraživanje zbog više kaznenih djela

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

S otuđenom karticom kupovao i krivotvorio potpis

Policijski službenici Policijske uprave Zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela „Krađa“, „Krivotvorenje isprave“, „Računalna prijevara“ i „Prijevara“.
 
Sumnja se da je 27. veljače 2020. godine oko 12.30 sati, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da je protupravno prisvoji, došao u Ulicu Kneza Borne u Zagrebu te iz nezaključanog osobnog automobila marke Land Rover zagrebačkih registarskih oznaka otuđio torbicu s novcem, dokumentima i bankovnim karticama.
 
Otprilike sat i pol nakon otuđenja, jednom od otuđenih bankovnih kartica neovlašteno je u trgovini u Ulici Ivana Maletića obavio kupovinu duhanskih proizvoda, a tom prilikom vlastoručno je na potvrdi o novčanoj transakciji krivotvorio potpis oštećenog. Nekoliko minuta kasnije, s istom namjerom došao je na benzinsku postaju u Aveniji Dubrovnik te ponovo bankovnom karticom oštećenoga neovlašteno obavio kupovinu duhanskih proizvoda.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 9.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici protiv osumnjičenog podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: ilustracija
 

Stranica