Dovršeno kriminalističko istraživanje zbog više krađa

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 11900 eura  

FOTO: Ilustracija


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krađa“, „Krađa u pokušaju“ „Računalna prijevara“ i „Razbojnička krađa u pokušaju“.
 
Sumnja se da je osumnjičeni muškarac od svibnja do rujna ove godine na području Maksimira i Dubrave, počinio 11 kaznenih djela krađa od čega je jedna ostala u pokušaju, jedno kazneno djelo računalna prijevara te  jedno  kazneno djelo razbojnička krađa u pokušaju na štetu parfumerija i zaposlenika trgovačkog društva za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza.

Sumnja se da je 28. svibnja na području Dubrave s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi počinio kazneno djelo krađe u pokušaju na štetu parfumerije na način da je s police skinuo i otuđio četiri parfema koje je pokušao iznijeti u rukama pri čemu ga je uočila zaštitarka te mu iz ruku uzela parfeme, a on se udaljio.

Tri mjeseca kasnije, 31. kolovoza na području Dubrave u istoj parfumeriji s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi počinio je kazneno djelo razbojnička krađa u pokušaju na štetu parfumerije na način da je s police skinuo i otuđio osam parfema koje je stavio u ruksak nakon čega je krenuo prema izlazu. Kada ga je uočio, zaposlenik mu je u naguravanju istrgnu ruksak s parfemima nakon čega je pobjegao.
 
Ujedno je na području Dubrave i Maksimira,  od 17. srpnja do 25. kolovoza 2024. godine počinio ukupno šest kaznenih djela krađa na štetu parfumerija, na način da je s polica uzimao parfeme, sakrivao ih u ruksak te bježao i na taj način otuđio ukupno 89 parfema.

Isto tako od 22. lipnja do 12. srpnja na području Maksimira počinio je četiri kaznena djela krađe na štetu zaposlenika trgovačkog društva za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza i jedno kazneno djela računalna prijevara na način da je na okretištima tramvaja i autobusa iz vozila javnog gradskog prijevoza, u trenutku odsutnosti vozača iz kabine otuđio njihov novac i bankovne kartice nakon čega bi pobjegao. U jednom je slučaju s otuđenom bankovnom karticom neovlašteno podigao novac na obližnjem bankomatu.

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 11.900 eura.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog su muškarca policijski službenici Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu dostavili posebno izvješće te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.



Stranica