Drugog dana vikend akcije u prometu zabilježena su 133 prometna prekršaja, čak 25 prekršaja počinjeno zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Slika /PU_ZG/ilustracije/vozim ne pijem.jpg

Pod utjecajem alkohola (2,36 g/kg) upravljao osobnim automobilom

U drugom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:

- ukupno 133 prometnih prekršaja, od čega su 25 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 72 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, 7 zbog nepropisnog korištenja mobitela, 55 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te 30 ostalih prekršaja. Pet je osoba zadržan do otrježnjenja dok su tri osobe dovedene na nadležni sud.
 
Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod:
- 55-godišnjaka koji je u mjestu Puhovo  upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 2,36 g/kg alkohola,
- 49-godišnjakinje koja je Radničkom cestom upravljala osobnim automobilom dok je u organizmu imala 2,22 g/kg alkohola,
- 38-godišnjaka koji je Ulicom Antuna Šoljana upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 2,06 g/kg alkohola,
- 44-godišnjaka koji je u mjestu Jalševec Nartski upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,90 g/kg alkohola,
- 23-godišnjaka koji je zaustavljen na raskrižju Ulica Savska i Selska te utvrđeno da je upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,69 g/kg alkohola.

Stranica