Duhovna priprava djelatnika PU zagrebačke za Uskrs

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2013/pripreme_uskrs/slika1-m.jpg

Foto: PUZ

 

Danas je u kapeli Majke Božje Kamenitih vrata u Petrinjskoj 20 slavljena sveta misa, kao duhovna priprava djelatnika Policijske uprave zagrebačke za najveći kršćanski blagdan Uskrs. Duhovnoj pripravi uz zamjenikanačelnika PU zagrebačkegosp. Dubravka Teura, načelnika Sektora i voditelja Odjela, nazočio je i veći broj djelatnika Policijske uprave zagrebačke.

Na misi priprave za Uskrs bili su nazočni, kao i svake godine, predstavnici braniteljskih udruga: Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja – “Hrvatski Feniks”, Udruga roditelja poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba i Udruga udovica poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba. 

Duhovna priprava, kako je ouobičajeno, započela je ponudom i mogućnošću svete ispovijedi. Već od jutra ispovijedao je policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Vrhunac duhovne priprave ostvaren je u slavljenju svete mise, koju je služio don Marin. U propovijedi kapelan je istaknuo da ozračje ovoga Uskrsa jestosjećaj gladi i žeđi za novom nadom. Nju jedino može ponuditi Uskrsli. Koliko god nekima izgleda uzaludan život po Kristu, nama vjernicima on je jedina nada. Brojni simboli vazmenoga trodnevlja; voda, vatra, svijeća upućuju na onoga koji je svijetu ponovno donio budućnost. Hvalospjev uskrsnoj svijeći poziva nebo i zemlju da se ujedine u radosti Kristova uskrsnuća. Kroz nadu se ponovo vraća život i mi stresamo strah, depresiju, bezvoljnost i počinjemo graditi iznova. Stoga svakom preplašenom i beznadnom srcu dovikujemo: Krist je pobijedio smrt, a i ti s njim. Raduj se!Svima vama želim Sretan Uskrs! Uskrs koji obnavlja sve što je u tami, Uskrs koji daruje novi život, Uskrs koji briše uplakane oči, Uskrs koji nas vodi na nove izvore i daje nam novu snagu, naglasio je policijski kapelan.

Nakon mise u centralnoj zgradi Policijske uprave zagrebačke, u Matičinoj 4, upriličena je komemoracija za poginule i nestale branitelje Policijske uprave zagrebačke. Ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja zapaljene su svijeće, a vijenac za pokojne i nestale policajce položilo je zamjenik načelnika PU zagrebačke gosp. Dubravko Teurzajedno sa suradnicima.Molitvu upravljenu Gospodinu za naše poginule i nestale policajce predmolio je don Marin Drago Kozić, policijski kapelan. 

 



Stranica