Duhovni susret načelnika i voditelja službi PU zagrebačke u Martinskoj Vesi

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2013/7.6/1_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Već tradicionalno, svake godine u lipnju mjesecu, načelnici i voditelji službi (njihovi pomoćnici) Policijske uprave zagrebačke, u organizaciji policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata, održavaju svoj duhovni susret. Do sada su se ovi susreti održavali u Krašiću, a ove godine započeli smo s duhovnim susretom u Martinskoj Vesi. Nije slučajno! Policijski kapelan don Marin Drago Kozić, prije dolaska na dužnost policijskog kapelan za PU zagrebačku službovao je kao župnik u Martinskoj Vesi.

Tako su se jučer, 6. lipnja, pod vodstvom načelnika PU zagrebačke gosp. Gorana Burušića okupili rukovoditelji ustrojstvenih jedinica PU zagrebačke u Martinskoj Vesi.
Prva točka zajedničkog programa, naravno duhovnoga, bila je sveta misa, koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić zajedno s mjesnim župnikom u župnoj crkvi Sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi. Mjesni župnik je na početku mise pozdravio sve prisutne i zaželio im srdačnu dobrodošlicu.
Na misi je bio i načelnik PU sisačko-moslavačke gosp. Marko Rašić, a bili su prisutni i naši prijatelji iz Krašića gđa. Sandra Šarić ravnateljica Osnovne škole „Kardinal Alojzije Stepinac“ – Krašić, koja je čitala pod misom i gosp. Dubravko Oreb, domaćin susreta iz Krašića.

Don Marin je pozdravio sve okupljene rukovoditelje i izrazio radost što se ovakvi susreti zajedništva nastavljaju. U propovijedi se osvrnuo na poziv kršćanina koji je pozvan ostvarivati Božje kraljevstvo na zemlji i to u duhu blaženstva i na putu svetosti. Krist nam je, kroz svoj život na zemlji, ostavio vrednote za koje se i mi trebalo truditi, kako bi ih usvojili.  Ovdje smo se okupili, rekao bih povukli u svoj život, da bi se duhovno nahranili, kako bi smo mogli javno djelovati. U nas su svaki dan oči uprte, svi nas promatraju i kada se nešto negativno dogodi onda sva zvona zvone o tomu negativnomu, a koliko toga dobroga današnji policajac čini, to se zaboravlja. Sjetimo se samo požrtvovnosti i brige za čovjeka naše dvojice hrabrih policajaca iz PP Sesvete, koji su zadobili opekline izlažući svoj život za dobrobit čovjeka, a radeći samo svoj policijski posao. Sve Vas pozivam sestre i braćo, načelnici i voditelji služba u PU zagrebačkoj, da unesete u svoju upravu, Policijske postaje, službe više ljubavi, radosti, iskrenosti i mira. Neka u našoj PU bude ozračje jedinstva. Ne dozvolite da se jedni drugih plašimo. Svi smo u istom poslu, a to je briga za čovjeka. Danas je postalo pomodarstvo (često to naglašava i naš otac biskup mons. Juraj Jezerinac) mrziti sve što dolazi iz redova policije, vojske pa i Crkve, mrziti vrednote koje su temelj našega Hrvatskog života, mrziti one koji su nam donijeli našu slobodu. Zato budimo odvažni u svome služenju. Naš policijski poziv je poziv služenja. A i vas braćo i sestre koji se nalazite u drugim službama, mještani ove župe, neka mi bude dopušteno staviti svakome na savjeti i postaviti pitanje, što ja činim za svoju policiju, da li ih podupirem u dobru i u molitvama? Neka nas sve čuva i štiti naš nebeski zaštitnik sv. Mihael, neka nas brani od svakoga zla zaštitnik ove crkve sv. Martin i neka nas zagovara naša nebeska majka Marija, poručio je policijski kapelan.  
Prije zajedničkog objeda uslijedio je posjet rodnom mjestu Antuna i Stjepana Radića u Trebarjevu Desnom. Domaćin susreta gosp. Mijo Brlečić, dopredsjednik hrvatske vatrogasne zajednice upoznao nas je s ovom dvojicom hrvatskih velikana. Druženje se nastavilo uz obiteljski stol u trofejnoj dvorani Vatrogasnog doma u D. Trebarjevu. Domaćin susreta gosp. Mijo Brlečić, predsjednik vatrogasnog društava D. Trebarjevo upoznao je sve prisutne s njihovim radom i poželio svima ugodno druženje uz obiteljski stol. Pozdravio je srdačno načelnika PU zagrebačke gosp. Gorana Burušića i domaćeg načelnika PU sisačko-moslavačke gosp. Marka Rašića. Policijski kapelan se zahvalio domaćinu susreta i svima koji su doprinijeli da ovaj susret bude u duhu zajedništva. Osvrnuo se također i na susrete, koji su se održavali u Krašiću i na spomen pokojnog Matije Stepinca.

Načelnik PU zagrebačke gosp. Goran Burušić zahvalio se također domaćinu na srdačnom gostoprimstvu i poklonio simboličan dar ispred PU zagrebačke.



Stranica