Dva vozača sankcionirana zbog prekršaja u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Zbog počinjenja prekršaja tijekom upravljanja osobnim automobilom vozači završili na prekršajnom sudu

  • Priveden zbog niza prekršaja u prometu
U utorak, 3. rujna 2019. godine u 9.55 sati, 66-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Honda Civic zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Lastovskom ulicom u smjeru zapada. Dolaskom do kućnog broja 1a skrenuo je udesno u smjeru sjeverozapada, a da se nije prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i imovinu ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja. Tom prilikom je naletio na rubni kamen sa sjeverne strane kolnika, preko kojeg je sletio na nogostup sa sjeverne strane kolnika na kojem je naletio na metalne stupiće. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastala materijalna šteta. Nakon prometne nesreće vozač je napustio je mjesto događaja.
 
Nadalje, istog dana oko 10.20 sati u Zagrebu u Gruškoj ulici, zatečen je vozač i osobni automobil, gdje je vozač bio pod vidnim utjecajem alkohola, ali je odbio alkotestiranje. Daljnjim provjerama je utvrđeno da je 66-godišnjak upravljao automobilom za vrijeme kada mu je istekla vozačka dozvala i s vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja prepraćen je na prekršajni sud gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana radi opasnosti od ponavljanja djela nakon čega će se nastaviti prekršajni postupak.
 
  • Upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita
U utorak, 3. rujna oko 23.05 sati u Zagrebu u Hebrangovoj ulici, policijski službenici su tijekom obavljanja redovnih poslova u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil marke Fiat Punto karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 64-godišnjak.
 
Nadzorom vozila i vozača policijski su službenici utvrdili da je 64-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom B kategorije, odnosno bez vozačke dozvole.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je prepraćen na prekršajni sud gdje mu je pravomoćnom presudom izrečena novčana kazna u iznosu od 12.600 kuna.

FOTO: Ilustracija

Stranica