Dvojac predan pritvorskom nadzorniku zbog razbojničke krađe i krađe

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom  zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Razbojnička krađa“ i „Krađa“ te nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krađa“.
 
Sumnja se da su osumnjičeni u utorak, 10. kolovoza 2021. godine oko 10.30 sati, zajedno došli u trgovinu u Ilici, s unaprijed stvorenom namjerom da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, kojom prilikom su s izložbenih polica uzeli veću količinu prehrambenih proizvoda, nakon čega se osumnjičeni udaljio iz trgovine s prehrambenim proizvodima ukupne prodajne vrijednosti oko 2.481 kuna bez namjere njihova plaćanja na blagajni. Tom prilikom su osumnjičenu uočile zaposlenice trgovine također u krađi prehrambenih proizvoda ukupne prodajne vrijednosti oko 740 kuna. Tada je osumnjičena,  u namjeri da zadrži otuđene proizvode, uporabila tjelesnu snagu prema zaposlenicama koje su je rukama držale u namjeri kako bi spriječile njen bijeg. Pri tome se osumnjičena pokušavala otrgnuti i pobjeći, međutim nije uspjela te je zadržana do dolaska policijskih službenika koji su je priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Nadalje je utvrđeno kako je osumnjičena, sredinom srpnja 2021. godine oko 14 sati,   prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da ju protupravno prisvoji, došla u trgovinu u ulici kralja Zvonimira, gdje je iskoristila zauzetost i nepažnju zaposlenika te je s polica trgovine otuđila dva parfema te kozmetičke proizvode, nakon čega je prošla pored blagajne bez namjere njihova plaćanja te se pobjegla.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 3200 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičen su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica